Index Vakbarát Hírportál

Előválasztással döntene a kerületi időközik jelöltjeiről az MSZP

2018. április 24., kedd 15:08

Előválasztással kell kiválasztani a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármester-választásra, ezt támogatja a budapesti MSZP, közölte a párt.

"Az áprilisi parlamenti választás legfontosabb tanulsága, hogy a Fidesz csak a lehető legteljesebb ellenzéki összefogással győzhető le. Ez azt jelenti, hogy a demokratikus ellenzéknek minden választáson egyetlen jelöltet kell állítania a Fidesz jelöltjével szemben", írták. 

Ha jól értjük, akkor az MSZP arra gondol, hogy az előválasztáson minden ellenzéki jelölt méresse meg magát, aztán a legjobbat indítják el majd az időközin, így a fideszes jelölt ellen csak egy ellenjelölt lesz. Arról nincs hír, hogy a többi párt ehhez mit szól.

Az MSZP közleménye szerint egyébként "a széleskörű együttműködésre példa lehet a római parti mobilgától szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, amelyet a budapesti MSZP is támogat. A 3-as metró sikeresen kivívott akadálymentesítése és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezés sikere azt mutatja, hogy a budapestiek megmutatják az erejüket, ha Orbán, Tarlós és a Fidesz ártani akar a fővárosnak és az itt élőknek."

Rovatok