Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc nem ment el az utolsó önkormányzati ülésére

2018. április 24., kedd 16:37

A felcsúti képviselőtestület kedd délután tárgyalt Mészáros Lőrinc eddigi polgármester lemondásáról. Az ülésre a várakozásokkal ellentétben nem ment el Mészáros. Az ülésen előbb felolvasták a lemondólevelét. "Úgy érzem, fel kellett olvasni", mondta elcsukló hangon a csupán névrokon Mészáros László alpolgármester, akit egyébként szívesen látna utódjaként a lemondott polgármester. Az előterjesztésről végül nem szavaztak, mert "nem lehet nem elfogadni, ez kötelező érvényű". Annyiból várható volt ez, hogy az előzetes napirendben is úgy szerepelt, hogy tájékoztatás a lemondással kapcsolatosan.

Elfogadtak viszont egy határozati javaslatot a lemondással kapcsolatosan, de az nem derült ki, ennek pontosan mi a szövege.

Az ülés után Mészáros László válaszolt néhány újságírói kérdésre, azt mondta, meglepte a lemondás, de nem rendítette meg. Nem izgul, mert többször helyettesítette már Mészáros Lőrincet, mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolata van Orbánnal, azt mondta, ő is egy falubeli, de nem barátja. Hogy neki is olyan csodás vagyonosodása lesz-e, mint Lőrincnek, csak nevetett, azt mondta, komolytalan a kérdés. A terveiről azt mondta, annyi, hogy minden megy tovább, folytatják a munkát. Az még nincs meg, hogy mikor lesz választás.

Mészáros Lőrinc lemondása hétfő este derült ki, itt írtunk róla hosszan. Itt foglaltuk össze Mészáros Lőrinc polgármesterségének hét évét, azt pedig, hogy kedden napközben milyen volt a hangulat a településen, ebben a riportunkban olvashatnak.

(Borítókép:  Bődey János / Index)

Rovatok