Index Vakbarát Hírportál

A hosszú hétvégén járni fog a 3-as metró, cserébe a fél város káoszba borul

2018. április 27., péntek 18:16

2018. május 1-én a Nagy Futam miatt több forgalmi változást is bejelentett a BKK pénteken. 

A terelések többek között a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca, a Károly körút, a Rákóczi út, a Kossuth Lajos utca, a Múzeum körút, a Budai és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát érintik.

A rendezvény előkészülete miatt kisebb korlátozások már április 28-tól lesznek. A járatok aktuális forgalmi információi a BKK Info alkalmazáson keresztül lehet lehívni. A hosszú hétvége három napján, április 29-én, 30-án és május 1-én Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró. Április 30-án a járatok a szombati, május 1-én az ünnepnapi menetrend szerint indulnak.  

A korlátozások a következőképpen alakulnak:  

Május 1-jén a verseny a következő járatokat, és útvonalakat érinti a verseny

A Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd, az Astoria, a Károly körút és a Deák Ferenc tér lezárása miatt körülbelül 6 és 17 óra között

A  Budai és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakasza és a Lánchíd lezárása miatt körülbelül 12:30 és 17 óra között

BKK kéri, hogy aki május 1-én a belvárosba, vagy a belvárosban utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metróvonalakat vegye igénybe.

(Borítókép:  Az Infinity Red Bull Racing istálló Forma-1-es autóival a skót David Coulthard és az orosz Danyiil Kvjat tart bemutatót a Várkert Bazár elõtt a Nagy Futam III. elnevezésû légi- és autós parádén Budapesten 2015. május 1-jén. - f otó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok