Index Vakbarát Hírportál

Hadházy nem vállal semmilyen tisztséget az LMP-ben

2018. április 27., péntek 10:45 | aznap frissítve

Tegnap este megalakult az LMP új frakciója, amihez csatlakoztam. Tisztséget sem a frakcióban, sem a pártban, sem a parlamentben nem fogok betölteni. Ahogy eddig is, továbbra is kifejezetten támogatni fogom a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést

- jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos, az LMP eddigi társelnöke.

Hadházy hozzátette, hogy mélyen elszomorítja, hogy a pártok nagyon gyorsan összefogtak, hogyan osszák el egymás küözött a Fidesz által felajánlott pozíciókat. Szerinte az ellenzéki képviselők

többsége ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni. A tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán. Az eddigi megállapodások nem arra utalnak, hogy az ellenzéki tárgyalásokon sikerült ezen a skálán a megfelelő pozíciót elfoglalni, az elfogadható megoldást megtalálni.

Hadházy és az LMP egyes vezetőinek a viszonya már a választási kampányban elmérgesedett, ő például anélkül lépett vissza a választókörzetében egy esélyesebb ellenzéki javára, hogy erről a vezetés tudott volna. Később azt állította, hogy Schiffer András megfenyegette azokat, akik visszalépnének más ellenzéki jelölt javára, Schiffer ezt tagadta.

Végül etikai bizottság tárgyalta az önkényes visszalépők ügyét, ezen a tárgyaláson Sallai Róbert Benedek rátámadt Hadházyra.

Rovatok