Index Vakbarát Hírportál

Jobbik: Lebontjuk a Kossuth téri kordont

2018. május 2., szerda 18:16 | aznap frissítve

Az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat – közölte szerdán a Jobbik újonnan megalakult parlamenti frakciója. A párt szerint „a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem.”

A parlament alakuló ülése jövő kedden, május 8-án lesz. Erre a napra az április 14-i és 21-i Mi vagyunk a többség tüntetések szervezői demonstrációt jelentettek be a Kossuth térre. Egy két nappal később keltezett dokumentum szerint az országgyűlési őrség úgy határozott, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret (a Parlament előtti teret és a füves részeket).

A lezárás azonban elvileg véget ér, mire a demonstráció megkezdődik. Előbbi ugyanis reggel hattól délutáni kettőig terjedő időszakra rendelték meg, míg a tüntetést délután ötre hirdették meg. Igaz, később az esemény leírásában már módosítottak ezen, és most az szerepel benne, hogy „a tüntetés NEM 17 órakor, hanem délelőtt fog kezdődni, a pontos időpontot majd jelezzük”. Másrészt egy kisebb, a parlamentet élőlánccal körülvevő tiltakozást is szerveztek a Facebookon aznap már a kora hajnali óráktól, az iránt igencsak visszafogott volt az érdeklődés.

Rovatok