Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kért a Fidelitas elnöke a Jobbiktól

2018. május 4., péntek 17:29

"Bocsánatkérésre kötelezte a Fővárosi Törvényszék a Fidelitast egy korábbi hazugsága miatt, amit (a kormánypárti Habony-médiához hasonlóan) szándékosan elhúztak, hogy csak most, a választások után tegyék meg. Emiatt egyébként a kormánypárt ifjúsági szervezete 500.000 ft pénzbírságot is kapott" - írta ki a Jobbik Facebook-oldalára.

Böröcz László, mint a Fidelitas elnöke, illetve mától új országgyűlési képviselő így írt egy hivatalos levelet a Fidelitas nevében, amiben azt írja, egy 2015-ös Facebook-posztjukkal megsértették a Jobbik hírnevét, ezért sajnálkozásukat fejezik ki. A Facebook-posztban a Fidelitas egyébként azt írták, hogy a Jobbik benne van az embercsempész-bizniszben, és hogy Vona csapjon szét a jobbikos embercsempészek között. 

A jobbikos Alfahír azt írja, a Fővárosi Törvényszék megállapította a jó hírnév megsértését, és 2018. január 3-án arra kötelezte a Fidelitast, hogy 15 napon belül levélben kérjen bocsánatot a Jobbiktól, végrehajtás terhe mellett. A Fidelitas aztán február 1-jén írt egy levelet, és kérte a végrehajtás megszüntetését, de a Jobbik jelezte a végrehajtónak, hogy a bocsánatkérés nem felelt meg a bírósági ítélet követelményeinek, így a végrehajtó a bírósághoz fordult, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig április 5-én 500 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fidelitast. Valamint felszólították a szervezetet, hogy ha nem tesz eleget a kötelességének, további pénzbüntetésre számíthat.

Végül megszületett a bocsánatkérő levél Böröcz Lászlótól, akinek legszebb pillanatait itt foglaltuk össze:

Rovatok