Index Vakbarát Hírportál

Kiadta a brit rendőrség a magyar nőt, aki 27 milliós csalást követett el

2018. május 4., péntek 11:19 | aznap frissítve

A brit hatóság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadta a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki több mint 90 ügyféllel valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött és 27 millió forintos csalást követett el, írja a Police.hu.

A 49 éves D. Xénia egy gazdasági társaság üzletkötője volt. 2009-ben kötött alkuszi szerződések alapján 2010. július 31-ig több mint 90 valótlan tartalmú életbiztosítást kötött fővárosi és Budapest környéki ügyfelekkel, hogy a biztosítótársaságoktól megkapja a jutalékot. 

A szerződések futamideje 20 év volt, a díjfizetések havi összege szerződésenként 28-30 ezer forint között volt. A nő a biztosítások havi díjait addig befizette, amíg meg nem kapta a jutalékot. Ezzel közel 27 millió forint kárt okozott.

A nőt nem sikerült megtalálni a rendőröknek, ezért 2015 januárjában belföldi és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Idén március 8-án fogták el brit rendőrök az Egyesült Királyságban. 

A nő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a nyomozást csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanújával. 

Rovatok