Index Vakbarát Hírportál

Külföldön futtatott lányokból élt mesésen a nyíregyházi pár

2018. május 6., vasárnap 11:37

Külföldön foglalkoztatott prostituáltak keresete biztosította egy pár fényűző életét Nyíregyházán. Egy 36 éves éves férfi és 35 éves élettársa anyagi haszonszerzés érdekében több nőt is nyugat-európai országokba utaztatott, hogy aztán pénzért szexuális szolgáltatást nyújtsanak, írja a Police.hu.

A pár a nők kiutaztatását és szállását is megszervezte, azoknak pedig a megkeresett pénzt át kellett adniuk, illetve a bankszámlájukra kellett utalniuk. Á. Róbert és B. Mónika az így szerzett pénzből fényűző életet élt, a rendőrök egy Audi A6 típusú személygépkocsit, egymillió forintnak megfelelő valutát és arany ékszereket foglalt le az otthonukban.

A kerítéssel, valamint kitartottsággal vádolt férfit és a nőt még 2017. augusztus 31-én  fogták el Nyíregyházán, a büntetőeljárás során pedig a nyomozók azonosították és elfogták azt a 23 éves nyíregyházi férfit is, aki a nők külföldre utaztatásában, elszállásolásában és felügyeletében is közreműködött.

Á. Róbert testvérét, a 40 éves Á. Józsefet azzal gyanúsítják, hogy több 18. életévét be nem töltött lányt kényszerített prostitúcióra Nyíregyházán. Az általa uralt útszakaszon csak a "saját lányai" dolgozhattak, a többiektől helypénzt szedett be. Ellene kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytattak büntetőeljárást előzetes letartóztatása mellett.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Rovatok