Index Vakbarát Hírportál

Orbánék meghívták Budapestre az amerikai alt-right sztárját

2018. május 7., hétfő 09:07

„Az Orbán-kormány meghívott Budapestre, ott tartok előadást a hónap végén” – mondta Milo Yiannopoulos vasárnap Londonban, a Day for Freedom című tüntetés színpadán. Yiannopoulos az amerikai újjobboldali mozgalom, az alt-right legnagyobb sztárja, publicistája és provokátora volt, mígnem a saját közösségének is kínossá vált, miután megértően beszélt a pedofíliáról. 

A tüntetés után a 444 megkérdezte tőle, miről fog előadni, és azt mondta, nyilvános esemény lesz, és szóba kerül majd, hogyan látják Magyarországot. Milo szerint ugyanis Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert szemben áll az uniós diktátumokkal.

Korábban írtuk: Schmidt Mária közalapítványa január végén tartotta volna az Európa jövője című konferenciát, aminek nyitó előadását az amerikai újjobboldal pedofilbotrányba belebukott sztárja, Milo Yiannopoulos tartotta volna. A meghívásnak a Fideszben  sem örült mindenki , Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke nyilvánosan is nemkívánatosnak nevezte Schmidték döntését.

Rovatok