Index Vakbarát Hírportál

Reggel 7-re teljesen kiürítették a Kossuth teret

2018. május 8., kedd 07:17

Ahogy azt ebben a cikkünkben próbáltuk összeszedni, összefoglalni: tüntetés, élőlánc, TEK-zárás, kordon és kordonbontás, esetleg meglepetésszerű szalagkordon+rendőrsorfal – sűrűnek ígérkezik a kedd is. Az Országgyűlés alakuló ülése mellett vagy három demonstrációt is meghirdettek.

Kedd hajnal 6 és 7 között tucatnyi tüntető tartózkodott a Kossuth téren, ahol felvonult a készenléti rendőrség, és szépen egyesével kivitték a tüntetőket a térről. A dolog így nézett ki:

Kossuth tér, 2018.05.08. 06:30

Rengeteg  készenlétis van a Kossuth tér környékén, a teret teljesen körbezárták, és a demonstrálókat, újságírókat kikísérték a záráson kívülre. A Kossuth téri térkőre rajzolt és írt krétafeliratokat pedig takarítógéppel mossák le.

Hétfő este még néhány százan lehettek a téren, és rengeteg rendőr körülötte, hajnal hatkor már csak páran voltak, a rendőröknek nem volt túl nehéz dolguk. A téren tüntetőket végül miután kivitték, igazoltatták őket.

Az Országgyűlési Őrség, a rendőrség zárása mellett a TEK is meghirdette a magáét, de végül nincsenek TEK-esek a környéken, annak ellenére, hogy papíron kedd nulla órától lenne a lezárásuk.

Nyolc óra körül a Jobbik képviselői a Bazilikánál gyülekeztek, hogy kordont bontsanak. Tudósítónk nyolc zászlót számolt össze náluk. A jelek szerint sikerként könyvelték el, hogy nincs kordon.

Délelőtt tízkor elkezdődik az alakuló ülés, ugyanekkorra meg van hirdetve egy tüntetés, majd elválik, hogy hol és milyen formában tud ez megvalósulni, egyelőre megjósolhatatlan, ki lesz a győztes a demonstrálók, TEK, Országgyűlési Őrség, bírósági ítélet négyszögben.

Borítókép: tüntetőt visznek el a Kossuth térről. Fotó: Német Tamás / Index.

Rovatok