Index Vakbarát Hírportál

Nem lehet ott a Guardian Schmidt Máriáék rendezvényén

2018. május 21., hétfő 09:52

Elutasította a Guardian sajtóakkreditációját a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet, írja a 444. A Guardiannek dolgozó Shaun Walker a Twitteren írta, hogy szeretett volna a helyszínről tudósítani, de túljelentkezésre hivatkozva ezt elutasították, és azt ajánlották neki, hogy figyelje majd az élő közvetítést inkább.

Accreditation request rejected for government-linked “Future of Europe” conference in Budapest next week with Bannon, Douglas Murray, and various Hu/CE govt officials. Don’t recall ever being denied accreditation for a *conference*, even in Russia... https://t.co/JFKMMCfVEU pic.twitter.com/Huzfa05tgO

— Shaun Walker (@shaunwalker7) May 20, 2018

Az Európa jövője című konferencián Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett beszél majd Steve Bannon is, aki Donald Trump választási kampányának főstratégája volt, de az elnök beiktatása után nem sokkal neki is menni kellett a Fehér Házból. Bannon azóta főleg európai szélsőjobboldali pártok rendezvényein bukkant fel, illetve az ő találmánya az új szélsőjobb kirakatfigurája, a szintén Schmidt Máriáék által körberajongott Milo Yiannopoulos is, akit már várnak Budapestre.

Walker megjegyzi, hogy még Oroszországban sem történt vele soha olyan, hogy ne kapott volna sajtóakkreditációt egy konferenciára. A kormány holdudvara egyébként az utóbbi napokban különösen érzékeny a sajtó jelenlétére, hétvégén az Indexnek kellett távoznia a kisvárdai stadionból, miután megérkezett Seszták Miklós klubtulajdonos és korábbi fejlesztési miniszter.

Rovatok