Index Vakbarát Hírportál

Toroczkai marad a Jobbikban, platformot csinál vidéki polgármesterekkel

2018. május 22., kedd 11:01 | aznap frissítve

Toroczkai László 22 szavazattal maradt alul a Jobbik elnökválasztásán Sneider Tamással szemben. Ásotthalom polgármestere kedden jelenti be, hogyan tovább. Kövesse élőben az Indexen!

Hét jobbikos polgármesterrel gondolkodott a Jobbik jövőjéről Toroczkai László, akinek a vezetésével Mi magunk néven alakítnak platformot a Jobbikon belül. Toroczkai szerint további polgármesterek csatlakozása várható hozzájuk. A párt szabályzatában nincs benne, hogy lehet platformot alapítani, de nem is tiltja semmi. 

Kérdésre válaszolva Toroczkai azt mondta, hogy a Jobbik frakcióján belül is jelezték már felé, hogy csatlakoznának. Neveket nem akart mondani, de Dúró Dórát megnevezte. 

Szeretnék a Jobbik alapító okiratában lefektetett szellemiséghez visszavezetni a pártot. "Szeretnénk a Jobbik lelkét visszaadni" - mondta. Toroczkai szerint az is felmerült, hogy a párton kívül folytassák a politikai munkájukat, viszont a platform úgy döntött, maradjanak a Jobbikban. 

Június 23-án "bont zászlót" a platform Ásotthalmon, ide több száz, vagy akár több ezer embert vár Toroczkai. A platform feladata a tag toborzás és a bővítés - jelentette ki a polgármester. "Akár hiszik, akár nem, a platform tényleg demokratikusan fog működni" - jelentette ki. 

Migráció, kivándorlás, magyar-cigány együttélés, Trianon - ezek a fő kérdések, amelyekkel foglalkozni kívánnak.

A balliberális tömb és a Fidesz között kívánnak elhelyezkedni a továbbiakban. A platform szeretné segíteni a Jobbik önkormányzati választásokra történő felkészülését. 

Nem tudjuk még, hogy a Jobbik elnöksége milyen irányba vezeti tovább a Jobbik politikáját. Mi bízunk az elnökségben

- mondta Torockai, aki hozzátette, hogy már elkezdtek levelezni Sneider Tamással. 

Rovatok