Index Vakbarát Hírportál

Kizárták az LMP-ből a Hadházynak nekieső Sallai Róbert Benedeket

2018. május 25., péntek 11:28

Első fokon kizárták az LMP-ből Sallai Róbert Benedek volt képviselőt, amiért nekiment Hadházy Ákosnak. A volt képviselő gyalázatosnak és méltatlannak tartja a döntést, fellebbez.

Maga Szél Bernadett LMP-társelnök kezdeményezett fegyelmi vizsgálatot Sallai Róbert Benedek volt képviselő ellen, miután SRB (így nevezik a pártban) a választások után fizikai atrocitásba keveredett Hadházy Ákossal. SRB a kiszivárgott hangfelvétel szerint egy etikai ülésen puszta kézzel rontott neki Hadházynak, aki kórházba is ment utána a sérüléssel.

Az incidensnek meg is lett a következménye: Sallai Róbert Benedeket kizárták az LMP-ből. Így döntött legalábbis a párt fegyelmi bizottsága. A döntésről SRB egy levelet is küldött a párttársainak, ebből az Azonnali közölt pár részletet is. Eszerint SRB azt írta, hogy sokat hibázott, de minden döntése mellett kiáll, amit az elmúlt másfél évben titkárként hozott, és ténykedése minden mozzanatát vállalja.

Szerinte semmi mást nem tett, mint

a kongresszusi döntések végrehajtásáért vállaltam konfliktusokat egy olyan időszakban, amikor páran fillérekért árulták az LMP olyanoknak, akik ellen létrejöttek.

Ezért "méltatlannak és gyalázatosnak" tartja a fegyelmi testület döntését, illetve azok magatartását is, "akik ezt a döntést megrendelték, akik most a hétvégén a bizalmatokat fogják kérni, hogy újból vezetők legyenek." A volt képviselő itt nem is annyira burkoltan Szél Bernadettre céloz.

Az LMP a hétvégén tart tisztújító kongresszust, a társelnöki posztokért Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt indul. Az elnökségi tagsági posztokért azonban nagyobb a verseny. SRB szerint a tisztújítás "néhányak részére már csak pozíciókról, hatalomról, erőforrások fölötti rendelkezésekről szóló küzdelem, mint más pártokban" , írta a levélben. Hadházy Ákos 2 évig nem indulhat semmilyen posztért, erről pedig csütörtökön döntött az LMP.

Hozzászólna? Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok