Index Vakbarát Hírportál

Nem volt jogosítványa a ceglédberceli balesetet okozó román sofőrnek

2018. május 25., péntek 09:28 | aznap frissítve

A 9 ember halálával végződő balesetet okozó Petru K. jogosítvány nélkül ült volánhoz, és a kisbusz papírjai sem voltak rendben, mert a román rendőrség hónapokkal a baleset előtt kivonatta a forgalomból - írja a Blikk egy román portál alapján. 

A Szlovéniában dolgozó román mezőgazdasági munkások kisbusza a 4-es főúton, Ceglédbercelnél előzés közbenütközött egy homokszállító teherautónak, a frontális ütközést a 38 éves sofőrélőben közvetítette Facebookon. A balesetről készült videón jól látszik, hogy a férfi úgy kezd előzésbe, hogy nem az utat, hanem a telefonjára érkező kommenteket nézi.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint hatvan kilométer/órás sebességnél egy másodperc alatt 17 méter tesz meg egy autó, így egy üzenet megírása közben akár több száz métert is vakon vezet a sofőr, és ez életveszélyes. 

A Maszol.ro csütörtökön azt írta, tragédia miatt összesen 16 gyerek maradt árván Maros megyében. A kilencedik áldozat a Radnóthoz tartozó Maroskelencéről származott, gyermekei nem voltak.

Rovatok