Index Vakbarát Hírportál

Súlyos baleset a Ferihegyi gyorsforgalmin - magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes busz

2018. május 28., hétfő 23:25 | öt éve frissítve

A Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapuba rohant egy ukrán rendszámú emeletes autóbusz hétfőn este háromnegyed tizenegykor a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. 

Helyszínen lévő kollégánk szerint a busz egy 3,65 méteres magasságot jelző vaskapuba rohant bele. Az ütközés teljesen leborotválta a busz tetejét. 

A helyszínre sok mentő és tűzoltó érkezett. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak (a katasztrófavédelem 48 utasról ír).

A tűzoltók lehozták a busz emeletén megsérült embereket, majd átadták őket a mentőknek. Összesen 27-en sérültek meg, közülük nyolcan súlyosan. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével.

Senki nincs közvetlen életveszélyben, mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. A súlyos sérültek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a busz vezetőjét tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd az 52 éves ukrán férfit őrizetbe vette. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatására is. 

A munkálatok idejére a Ferihegyi Repülőtérre vezető út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség kedd hajnali közleménye szerint a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeződött, ismét zavartalan a forgalom a Ferihegyi úton.

Rovatok