Index Vakbarát Hírportál

Békét kötne Lázár János Márki-Zay Péterrel

2018. május 29., kedd 22:53

Együttműködést ajánlott Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter független polgármesternek az alföldi város közgyűlésének keddi ülésén, írja az MTI.

Márki-Zay Péter a várakozásokra rácáfolva, a fideszes jelöltet legyőzve lett Hódmezővásárhely polgármestere az év elején. Azóta több ellenzéki megmozduláson is részt vett, volt olyan, aminek a fő szónoka volt. Polgármestersége óta elég feszült a kapcsolata a hódmezővásárhelyi közgyűlés fideszes többségével, és Lázár Jánossal is mentek oda-vissza az üzengetések.

Lázár János kedden úgy fogalmazott, széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség. A politikus azt javasolta a képviselő-testületnek, dolgozzanak, "ne polgárháborúzzanak".

A képviselő azt mondta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra, és ő azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon.

Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay Péter polgármester kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

Rovatok