Index Vakbarát Hírportál

Fekete-Győr Andrásnak két kihívója akadt a Momentum élén

2018. június 1., péntek 13:45

Jövő vasárnap tartja a tisztújítást a Momentum, a párt vezetésében pedig éles váltás is elképzelhető.

Az elnöki poszton ugyanis Fekete-Győr Andrásnak két kihívója is akadt: a Pécsen induló Nemes Balázs, illetve az eddigi elnökségi tag Dukán András Ferenc is ringbe száll - írta az Azonnali.

A Momentum ugyan nem jutott a parlamentbe, de a 3 százalékos szereplés azt jelenti, hogy számíthat a párt némi állami támogatásra, vagyis a következő ciklusban is felszínen tud maradni. Kérdés, milyen lesz a politika.

Fekete-Győr András az indulása bejelentésekor egy belső fórumon arról beszélt, hogy két év elnökség és a kampány után végre volt ideje pihenni és átgondolni a dolgokat.

Elmélyülés, megismerés, újratöltődés, tervezés, továbbmenés – erről szól szerinte most ez az időszak a pártnak is

- idézte őt az Azonnali. Nagy tanulság számára, hogy ebben a felpörgetett időszakban nem volt idő külön figyelni a tagságra, amiért elnézést is kért. A következő időszakban erre szeretne koncentrálni.

Nemes Balázs az indulást bejelentő belső üzenetben azt írta, hogy "önbecsapásnak" tartja, hogy a Momentum országos párt, szerinte ezen valójában még sokat kell dolgozni: "a cél az, hogy legalább minden megyeszékhelyen legyen működő alapszervezet."

Dukán András Ferenc pedig egy harciasabb programmal köszönt be: szerinte nem tart jó irányba a párt, veszít a mozgalmi erejéből és a hitelességéből, ennek pedig a centralizáció az oka.

Az elnökön kívül négy elnökségi tagot is választanak majd. A posztért indul Hajnal Miklós szóvivő, illetve Benedek Márton, aki a rózsadombi körzetben volt képviselő-jelölt.

Rovatok