Index Vakbarát Hírportál

Dúró Dóra nem adja vissza a mandátumát, csak Toroczkaiéknak

2018. június 6., szerda 17:36 | aznap frissítve

A Jobbik parlamenti képviselője, Dúró Dóra úgy döntött, hogy a párt felszólítása ellenére nem adja vissza a mandátumát. A facebookos üzenetében azt írta, hogy kizárólag akkor szolgáltatja vissza a mandátumot, ha azt Toroczkai László ásotthalmi polgármester vagy olyan politikus kapja, aki a Jobbik választás utáni tisztújító kongresszusán a győztes és jelenlegi vezetés ellen szavazott.

A Jobbik említett tisztújító kongresszusán a Jobbik választási kudarca miatt lemondott Vona Gábor utódjáról döntöttek, illetve új pártvezetőket választottak. Ott szoros versenyben Sneider Tamást választották meg elnöknek, kihívója, Toroczkai volt, Dúró őt támogatta.

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja május végén úgy döntött, hogy Dúrót kizárják a parlamenti frakcióból. A jobbikosok azt is szerették volna, ha a jobbikosok külön esküjének értelmében Dúró visszaadja a mandátumát: "amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen". Dúró most azt írta, hogy "lehetetlennek tűnik az olykor egymásba ütköző pontoknak (és hasonlóan ellentétes értelmezéseknek-elvárásoknak) mind megfelelni. 

„Amennyiben az elnökség nem hajlandó Toroczkai László vagy más, a kongresszus 46%-ának akaratát hűen képviselő jelöltnek adni mandátumomat, akkor annak végső sorsát a június 23-ai gyűléstől teszem függővé” - írja Dúró Dóra.

Rovatok