Index Vakbarát Hírportál

A Pride szervezői tárgyalnak a rendőrséggel, hogy ne legyen körbekordonozva a menet

2018. június 14., csütörtök 12:51 | aznap frissítve

"Bármi is történjen, mindent megteszünk, hogy a felvonuláshoz bárhol csatlakozhasson, aki egyetért annak céljaival. Agresszív radikálisok nem kényszeríthetnek olyan biztosítási módszereket a rendőrségre, amik akadályozzák a résztvevőket a menethez való későbbi csatlakozásban, illetve a menet elhagyásában; aránytalanul kényelmetlenné teszi azok közlekedését, akik nem vesznek részt a felvonuláson" - írták közleményükben a Budapest Pride szervezői. 

Azt írják, hogy csak az indokolt helyekre kell kordont telepíteni, erről jelenleg is tárgyalnak a rendőrséggel. Hozzátették, hogy ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs információjuk arról, hogy végig kordonok közé zárnák a felvonulókat. 

"A rendőrség tavaly bebizonyította, hogy képes élő erővel biztosítani a Budapest Pride Felvonulását akár zavargások esetén is. Mi 250 menetkísérővel működünk együtt, és 50 kamerás jogi megfigyelő gondoskodik róla, hogy az esetleges szabálysértések, bűncselekmények rögzítésre kerüljenek, és eljárások induljanak miattuk" - közölték. 

A Budapest Pride július 7-én lesz. A szervezők azt írják, hogy tavaly bebizonyították, hogy a szabadság és a biztonság nem zárja ki egymást. "Mindenkit várunk, aki egyetért velünk abban, hogy az egymásra figyelés, a kiállás önmagunkért és másokért a fontos - még akkor is, sőt különösen akkor, ha el akarnak hallgattatni vagy meg akarnak félemlíteni minket" - zárták közleményüket. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok