Index Vakbarát Hírportál

Kirabolt egy kőbányai bankot, de elütötte egy autó

2018. június 15., péntek 11:01

Elsőfokon 11 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a budapesti férfit, aki 2017. november 23-án, egy csütörtök reggel, úgy döntött, kirabol egy lakóhelyéhez közeli bankot, a terve azonban meghiúsult, miután menekülés közben elsodorta egy autó.

A Fővárosi Főügyészség pénteki közleménye szerint a 34 éves férfi az elhatározása után magához vett egy forgótáras, gumilövedék kilövésére alkalmas, ám ránézésre valódinak tűnő fegyvert, a fejét és arcát kapucnis pulóverrel, baseball sapkával és napszemüveggel takarta el, majd bement az általa kiszemelt kőbányai bankba.

A férfi ott előrántotta a fegyvert, és azt lassan, egyesével, fejmagasságban ráfogta a vele egy helyiségben lévő 2 alkalmazottra és 5 ügyfélre. Ezután az egyik alkalmazottal a pénztárhoz vezettette magát, majd ott a fegyvert ráfogta, és a pénz átadására szólította fel, miközben figyelmeztette, hogy még véletlenül se nyomja meg a pánikgombot.

A pénztáros kinyitotta biztonsági fiókot, amiből a rabló kivett mintegy két és fél millió forintot, majd távozott a bankból. Közben az alkalmazottak jelzésére a fiókvezető megnyomta a pánikgombot, mire a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. Mikor a bankot éppen elhagyó vádlott meglátta a rendőröket, futni kezdett, ám egy zebránál az úttestre lépve elsodorta őt egy szabályosan közlekedő autó.

A rendőrök ezután a férfit elfogták, a rabolt pénzt pedig lefoglalták. Az ügyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született: a kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Rovatok