Index Vakbarát Hírportál

Mától felejtse el a villamost a Nagykörút egy részén

2018. június 16., szombat 08:18

Mától, azaz június 16-tól iskolakezdésig, szeptember 2-ig pályakorszerűsítés miatt nem jár a villamos a Nagykörúton az Oktogon és a Harminckettesek tere között, írta a BKK. Ezen a szakaszon, az Oktogon és a Pál utca (Corvin-negyed M) között pótlóbusszal lehet utazni, "a pótlásban résztvevő járművek alacsonypadlósak és légkondicionáló berendezéssel felszereltek", közölték.

A villamospótló buszoknak ezen a szakaszon buszsávot alakítanak ki, ezért az autók a körúton mindkét irányba egy sávon mehetnek majd.

A nyári villamospótlás első hétvégéjén, azaz most, június 16-17-én ennél is hosszabb lesz a villamosmentes szakasz: az Oktogon és a dél-budai végállomások között jár majd végig pótlóbusz.

A korlátozáshoz kapcsolódóan a nagykörúti villamosvonal több más pontján is rövidebb ideig tartó felújítási munkákat végeznek majd.

A BKK közleménye szerint "a nagykörúti, nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító villamosforgalom jelentős terhelést jelent a vasúti pályára, a nyári felújítás idején azonban a korábbinál korszerűbb felépítményű vágányokat építenek, amely a későbbiekben szükségessé váló karbantartást a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi".

Rovatok