Index Vakbarát Hírportál

Szökött rab ölhette meg 19 éves élettársát

2018. június 17., vasárnap 12:00

Gyilkossági elfogásról adott ki hírt a police.hu, eszerint a rendőrség "emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Z. Sándor 29 éves nagyecsedi lakos ellen, a férfi június 16-án, Nagyecsed külterületén megölte 19 éves élettársát." A rendőrök Z. Sándort június 17-én délelőtt Fábiánházán, egy lakatlan házban elfogták, zárul a hír. 

A rendőrség nem említi, de minden adat egybevág egy szombati fogolyszökésről szóló hírünkkel, aminek a police.hu-ról már lekerült az eredeti verziója. Azt írtuk, "a Mátészalkai Rendőrkapitányság fogolyszökés miatt folytat eljárást a 29 éves Z. Sándor ellen", és elrendelték a nagyecsedi férfi körözését.

Ezek szerint Z. Sándor megszökött, és megölte az élettársát. A Blikknek is ilyen információi vannak: azt írták, a férfi haldokló édesapjához kapott kimenőt a börtönből, de nem tért vissza időben, ehelyett meglátogatta élettársát, ahol valószínűleg hirtelen felindulásból követhette el a tettét.

Megkerestük a rendőrséget, hogy pontosan mi történt, az alábbi választ kaptuk: 

Z. Sándort elfogásáig fogolyszökés és emberölés elkövetésének gyanúja miatt is körözte a rendőrség. A büntetés-végrehajtási intézetből való távollétében a megalapozott gyanú szerint megölte 19 éves élettárását.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást vele szemben.

Rovatok