Index Vakbarát Hírportál

Több mint három évet kapott a magyar lányt megerőszakoló szír

2018. június 26., kedd 09:58 | aznap frissítve

Három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon azt a szír férfit, aki tavaly januárban egy budapesti lakásban megerőszakolt egy nőt - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

A 41 éves férfi egy Kazinczy utcai szórakozóhelyen ismerte meg a lányt, aki önszántából el is kísérte a férfit egy ismerősének IX. kerületi lakására, és ott - az ügyészség szóhasználatával élve "szexuális kapcsolatot létesített" vele.

A férfi azonban az aktus során egyre durvábbá vált, ezért a sértett sírva távozni próbált, de a vádlott visszatartotta és megerőszakolta.

A sértettnek végül sikerült kiszabadulnia a lakásból és értesítenie a rendőrséget. A rendőrök elfogták, majd előzetes letartóztatásba helyezték a férfit, a bíróság pedig hétfőn szexuális erőszak bűntette miatt három év hat hónap szabadságvesztésre ítélte, és rendelkezett a kiutasításáról is.

Az ügyész a büntetés megemeléséért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A másodfokú bírósági eljárás befejezéséig a bíróság fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását.

A cikket alább kommentelheti a Facebookon.

Rovatok