Index Vakbarát Hírportál

Mentőautó és busz ütközött Szolnokon, két halott, 22 sérült

2018. június 27., szerda 19:07 | aznap frissítve

Ketten életüket vesztették, huszonketten megsérültek egy balesetben, Szolnokon - írja a rendőrség. A baleset szerdán, 18 óra körül a Debreceni úton történt. Egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött össze.

A balesetben ketten a helyszínen az életüket vesztették. Az MTI-nek a mentők sajtószóvivője azt mondta, a balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg vesztette életét, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Állapotukat a helyszínen stabilizálták, mentőhelikopter vitte kórházba őket, kettő is érkezett a helyszínre. 

A Honvédkórház intenzív osztályára szállított mentőápoló állapota stabil, életveszélyes, többszörös koponyatörést, bordatörést szenvedett és egyéb sérülései vannak, vizsgálják - nyilatkozta Muzsay Ildikó a kórház részéről.

A buszon húszan szenvedtek sérülést, de mindenkit kórházba visznek további kivizsgálásra. Egy ember kivételével mindannyiuk sérülése könnyebb. A sérültek között két gyerek is van, az ő állapotuk kielégítő, stabil.

A rendőrség a mentés idejére teljes szélességében lezárta az adott utat, a forgalmat a 4-es számú főút irányába terelték.

A tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a buszba beszorult embereket a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Rovatok