Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay köszönetet mondott Lázárnak

2018. június 28., csütörtök 15:58

Jelentősen csökkent Hódmezővásárhelyen az átmenő forgalom a 47-es főút új elkerülő szakaszának köszönhetően – közölte Márki-Zay Péter polgármester csütörtökön az alföldi városban. A legnépszerűbb ellenzéki politikus a beruházást külön megköszönte Lázár Jánosnak.

A politikus a beruházás projektzáróján elmondta, az elkerülőút átadását követően a város érintett útjain a személygépkocsik száma 50, a teherautóké 75 százalékkal mérséklődött. Hozzátette: a hódmezővásárhelyiek életminősége jelentősen javult, csökkent a környezetterhelés és az autósok úton töltött ideje. Az MTI beszámolója szerint a polgármester hangsúlyozta, külön köszönet illeti Lázár Jánost, aki

a Miniszterelnökséget vezető miniszterként és a térség országgyűlési képviselőjeként is hosszú éveken keresztül nagyon sokat tett azért, hogy a várost a jelentős átmenő forgalomtól megszabadító beruházás megépüljön.

Lázár és Márki-Zay kapcsolata döcögősen indult, de végül egy június közepén tartott találkozón megbeszélték a sérelmeiket, és váratlanul közös sajtótájékoztatót tartottak. "A két politikus között annyira meghitt, már-már intim viszony alakult ki, hogy még telefonszámot is cseréltek" – írtuk akkor.

(Borítókép:  Huszti István / Index)

Rovatok