Index Vakbarát Hírportál

Orbán: A hajnali csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország

2018. június 29., péntek 09:26 | aznap frissítve

A tegnapi csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország, összegezte legújabb Facebook-videójában Orbán Viktor a magyar kormány csütörtöki teljesítményét az EU-csúcson.

„Most reggel négy óra negyven-egynéhány perc van" – kezdi a kókadt tekintetű miniszterelnök, majd elmondja, hosszú órákon át vitatkoztak, de fáradtság mellett elégedettséget is érez, mert a visegrádi négyek „nagy győzelmet arattak". A zárónyilatkozat szövegébe ugyanis bekerült, hogy a a menekülttáborokból senkit sem lehet erőszakkal áthelyezni másik országba, az adott országok visszautasíthatják a menekültek befogadását.

Orbán szerint ezzel „Magyarország megmarad magyar országnak", nem lesz bevándorlóország.

Az uniós tagországok vezetői több kétoldalú egyeztetést követően megegyeztek a csúcstalálkozó csütörtöki munkanapján megtárgyalt témákat összegző zárónyilatkozatuk szövegében. Ezek alapján az Európai Unió területén ellenőrzött menekültközpontok önkéntes alapon, tagállami felajánlás alapján jöhetnének létre, és ezekben feldolgoznák a szárazföldön, tengeren érkezett illegális bevándorlók és menekültek kérelmét. A kvótarendszer lekerült a napirendről. A zárónyilatkozatban a másodlagos mozgások megakadályozása is szerepel, amiről Orbán is beszélt a videóban.

A csúcsról itt írtunk hosszabban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán: A hajnali csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország

Csata után címmel posztolt egy videót Facebookra.

2868 · Jun 29, 2018 09:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok