Index Vakbarát Hírportál

Az EMMI államtitkárát meghívták a Pride-ra, nem megy el

2018. július 4., szerda 10:10 | aznap frissítve

Miután Bősz Anett, a Liberálisok egyszem parlamenti képviselője - nyilván nem minden provokatív szándék nélkül - nyílt levélben hívta meg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, a Fidesz alelnökét a hétvégi Pride-ra, a kormánypárti politikus szintén nyílt levélben köszönettel elutasította a meghívást. De azt kívánta Bősznek, "érezze jól magát", és arra kérte, 

amennyiben keresztény közösségek elleni gyűlöletet ébresztő megnyilatkozást tapasztal, lépjen fel az ellen a lehető leghatározottabban

 A homofób jelzőtől sem félő államtitkár azt is leírta, hogy 

Magyarországon a kisebbségek jogai erősek, a többségétől eltérő szexuális irányultságú emberek is biztonságban élhetnek itt.

Amihez hozzátette, hogy Magyarországon "tiszteljük a kisebbségeket és tiszteljük a többséget" is, sőt, ő maga is tiszteletben tartja a kisebbségek jogait.

Viszont - nyilván a Pride egyik alapüzenetére, a melegek teljes jogi egyenjogúságára utalva - felhívta arra a figyelmet, hogy az alaptörvény szerint „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony."

Idén egy egész hónapos rendezvénysorozat lezárásaként július 7-én szombaton lesz a Pride felvonulása; gyülekező délután kettőkor a Városligeti fasornál. További információkat itt találhat.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok