Index Vakbarát Hírportál

Vaddisznóktól félnek a Balaton-felvidéken

2018. július 17., kedd 14:50

Kisebb kupaktanácsot tartott a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetője, a kormányhivatal vadászati főfelügyelője, egy képviselő a vadásztársaságtól, illetve Ábrahámhegy, Révfülöp és Kővágőörs polgármesterei, mert akkora problémát jelent a környéken a vaddisznók helyzete.

A Veol tudósítása szerint a környéken problémát jelent, hogy egyre több a vaddisznó belterületen, és

az emberek félnek, mert kondákkal találkoznak szűk utcákban.

Ráadásul állítólag a kondában közlekedő vaddisznók látványa negatívan érinti a térség turizmusát is, hiszen a külső lakóövezetekből az emberek éjszaka nem mernem lemenni az éjszakai életbe, legalábbis ezt állítja Kondor Géza révfülöpi polgármester a cikk szerint.

Ugyan a cikk kiemeli, hogy csak a problémák felvázolása történt meg, a vadásztársaságtól már annyi ígéretet kaptak, hogy két vaddisznóbefogó-csapdát is telepítenek majd.

A jelenlegi vaddisznóállománnyal szemben ez egy viszonylag lassú megoldást eredményez, de bízunk benne, hogy legalább elkezdődik valami, aminek kézzel fogható eredménye lesz.

- nyilatkozta Kondor, az olvasók pedig ebből megtudhatták, hogy ugyan megoldás igazán nincs, és ami van, az sem sok, de legalább együtt megbeszélték, hogy mekkora a vaddisznóveszély a térségben.

Rovatok