Index Vakbarát Hírportál

Százmillió forintért kerülhet le Gyárfásról a nyomkövető

2018. július 18., szerda 23:34

Példátlanul magas, 100 millió forintos óvadékért kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról, ha a bíróság döntése jogerős lesz.

Gyárfás a korábbi magyar úszószövetségi elnök, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, egyben médiavállalkozó. A Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat ellene. Az intézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás akkor azt mondta, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

Az M1 Aktuális szerda esti adásában elhangzott, hogy Gyárfás elérkezettnek látta az időt arra, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt fogvatartási szabályokon. Óvadékot ajánlott fel, amit a bíróság elfogadott. Az óvadék összegét a bíróság 100 millió forintban határozta meg. Ha a döntés jogerőssé válik és Gyárfás befizeti a pénzt, lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat.

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy

az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt.

(MTI)

Rovatok