Index Vakbarát Hírportál

Budapestre jöttek dolgozni, kiborultak az itteni állapotoktól a borsodi romák

2018. július 19., csütörtök 14:28 | aznap frissítve

Tornanádaska már az Indexen is bemutatott polgármestere vállalkozóként néhány munkatársával Budapesten töltött el rövidebb időt. A fővárosi tapasztalatait a Borsod online-nak mondta el, mivel hogy kis híján megölték az egyiküket.

Egy Ráday utcai gyrososban ettek, ahol Beri Tamás tányérra kérte a pitát, amit az eladó nem volt hajlandó, mondván, hogy arra "nincs lehetőség". Ezután kezdődött a szócsata, aminek egy pontján a polgármester a panaszkönyvet kérte, mire az eladó közölte, hogy "ez nem egy könyvtár", és távozásra szólította fel őket.

Ekkor kezdődött a balhé, mert Beri "egy nem túl hízelgő megjegyzést" tett, amit az eladó visszamondott neki, ezt azonban Beri társaságából egy másik borsodi ember már nem hagyott szó nélkül, és "vissza­szólt, hogy miért kell így beszélnie". Beri távozott, mögötte viszont az eladó egy bárddal egyszerűen leütötte az előbb említett férfit. 

„Visszaléptem, és akkor vettem észre, hogy ömlik a fejéből a vér. Mint kiderült, az eladó fejbe vágta a nagy bárd­szerű késsel, amivel a gyroshúst szeletelte. Kihívták a rendőrséget, közben meg ruhával próbálták a vérzést elállítani, és látták, hogy

újabb vendégek tértek be az étterembe, akiket az eladó nyugodtan szolgált ki, ugyanazt a kést használva, amivel a kollégámat megvágta”.

Az kiérkező mentők ellátták a sebet, amiről Beri azt írja, hogy „több mint 15 centiméteres vágás keletkezett (...) olyan ereket is ért, amelyek miatt elvérezhetett volna”. Beri szerint az eladó azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy két napja nem aludt, fáradt volt és ideges.

És még nem volt vége a kálváriájuknak, a mentő ugyanis kórházba vitte a sérültet, akit másnap Beriék meglátogattak, de „a férfit az ágyban ugyanabban a ruhában és lemosdatlanul találták", ezután számonkérték „a nővért, a főnővért, és orvosokkal is beszélt, de arra hivatkoztak, hogy nincs elég ember és nagyon leterheltek”, ezért úgy döntöttek, hogy inkább hazaszállítják a kollégát a miskolci kórházba. Azóta jobban van. 

Kérdésemre a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt. "Az eljárásban egy férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, aki szabadlábon védekezik".

Az RTL-nek a gyrosos egyik dolgozója azt mondta, a társaság követelőző volt és hangoskodtak, majd egy fém tálcát vágtak a kollégájához, aki azóta felmondott.

Rovatok