Index Vakbarát Hírportál

Nem volt jegye, lebénult a Budapest-Miskolc vasúti közlekedés

2018. július 27., péntek 12:05 | aznap frissítve

Ijesztő reggelük volt azoknak, akik pénteken a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon próbáltak közlekedni. A MÁV tájékoztatása szerint egy agresszív utas miatt bénult le a közlekedés. A Mávinform sajtóügyeletese, Kavalecz Imre az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a dühöngő utas miatt a Miskolcról a budapesti Keleti pályaudvarra tartó személyvonat 45 percet várakozott Rákoscsaba megállóhelyen, és mivel a másik vágányon folyamatos vágányzár van, a vonalon valamennyi vonat várakozni kényszerült.

A történtek miatt rendőrt hívtak, akit előállítottak, ezután újraindult a vonatforgalom, a menetrendszerű vasúti közlekedés fokozatosan áll helyre - mondta Kavalecz.

Ennyi volt a hír a MÁV tálalásában, ezért megkerestük a BRFK-t, hogy mit tett az utas, ami miatt leállt a teljes forgalom. A rendőrség szerint

a férfinak nem volt jegye, és nem volt hajlandó együttműködni.

Ugyanakkor a MÁV által említett agresszióra nem kaptunk választ, a rendőrség szerint a "kiérkező járőrök bűncselekményt nem állapítottak meg". A férfit igazoltatták, majd előállították a Rákoscsaba-Újtelep vasútállomásról a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányságra, és szabálysértés miatt feljelentést tettek ellene.

Cikkünk megjelenése után a MÁV arról tájékoztatta az Indexet, hogy ennél azért több történt:

„Először szidalmazta, majd megfenyegette a járaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgálókat. A vonaton utazott néhány civil ruhás rendőr, ők avatkoztak közbe. A MÁV szerint  a férfi kést rántott, "mert úgy érezte, a jegyvizsgáló megtámadta őt".

Rovatok