Index Vakbarát Hírportál

Gyalogost gázolt az Intercity Cegléden

2018. július 29., vasárnap 11:59 | aznap frissítve

Elgázolt egy férfit a Budapest-Nyíregyháza között közlekedő Intercity Cegléd Külsőn a Kátai úton vasárnap nem sokkal fél 10 előtt – írja a Police.hu. Az MTI szerint a baleset miatt a ceglédi vonalon 20-60, esetenként 60-90 percet késnek a vonatok.

A férfi betolta a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére tolta be a kerékpárját a vasúti átjáróba és a síntengelynél megállt. A Budapest-Nyíregyháza között közlekedő Intercity vezetője észrevette a férfit, de már hiba vészfékezett, elütötte a gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

A Mávinform azt írta: Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között, fény- és félsorompónál történt a baleset. A sorompó a balesetkor jól működött. A Budapestről Nyíregyházára tartó Páva InterCity (IC) vonat gázolt, ez okozza a késéseket a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen vonalon. Az IC utasai egy másik vonatra szállhattak át. Hozzátették: a Szabolcs IC Albertirsa és Cegléd között minden állomáson és megállóhelyen megáll, felár nélkül vehető igénybe.

Rovatok