Index Vakbarát Hírportál

Strandidő lesz az első augusztusi hétvégén is

2018. augusztus 2., csütörtök 15:21

Augusztus első hétvégéjén is sok napsütés várható, csak elszórtan lehetnek záporok. A kánikula is folytatódik, jellemzően 30 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok - közölte az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzését. 

Péntekre a hőség miatt ismét az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, és néhány nyugati, délnyugati megyében heves zivatarra, felhőszakadásra is figyelmeztetnek. Pénteken napközben nagyrészt gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Szórványosan - legkisebb eséllyel északkeleten - zápor, zivatar még lehet. A szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 18-23, a legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Szombaton többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 30-34 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is gyengén felhős, napos időre lehet számítani, de az északi megyékben több lehet a gomolyfelhő. Az ország északi felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimumhőmérséklet 18-23, a maximumhőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

(Borítókép: Szabadstrand Dunabogdánynál 2018. július 29-én. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Rovatok