Index Vakbarát Hírportál

Polgárdinál vigyázzon legjobban az M7-esen

2018. augusztus 3., péntek 11:25

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatait feldolgozva megnéztük, hol kell legjobban vigyázni az M7-esen Balatonra menet vagy onnan érkezve.

Az adatok szerint tavaly június 1 és idén május 31 között, azaz egy év alatt összesen 104 baleset történt az M7-es autópályán. A legtöbb baleset természetesen nyáron következett be, összesen 38. Ez átlagban heti három balesetet jelent. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Polgárdinál vigyázzon legjobban az M7-esen

Megkerestük a Balatonra vezető autópálya baleseti gócpontjait. Tárnok mellett van még egy vörös zóna.

29 · Aug 03, 2018 11:25am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A nyári balesetek 60 százaléka (23) a Balaton és a főváros között történt. Polgárdinál hat baleset volt a nyári hónapokban, ezzel magasan a balatoni sztráda legveszélyesebb pontjának számít. Tárnok mellett 4 baleset volt, míg Martonvásárnál és Balatonlellénél 3-3.

Tavasszal jóval kevesebb baleset volt (28), közel ennyi esett meg ősszel (22), és végül télen történt a legkevesebb (16). A tavaszi balesetek 78 százaléka (22) Székesfehérvár és a főváros között történt.

Az nem meglepetés, hogy a balesetek legjelentősebb része délutánonként történik, de az már érdekes, hogy a legtöbb szerencsétlenség nem hétvégén, hanem hétköznap esett meg (még a nyári szezonban is).

(Borítókép:  Baleset miatt elterelés az M7-es autópályán Martonvásár közelében 2018. június 26-én. - fotó: Mihádék Zoltán / MTI)

Rovatok