Index Vakbarát Hírportál

Sms-t írt a kórház, amikor meghalt a gyereke

2018. augusztus 3., péntek 15:21

Szörnyű családi tragédiát tárt fel a HírTv.hu, amely egy tavaly júniusban született kislány kálváriájáról írt. A lap szerint orvosi hibák sorozata vezetett oda, hogy a kislány egyévesen meghalt.

A Heves megyei Erdőkövesden élő családba koraszülötten, öt és fél hónap után érkezett meg Heléna, a kislány. Két hónapot a debreceni kórházban töltött, majd hazaengedték. A kislány szépen fejlődött, anyukája szerint mosolygós gyermek volt, de egyik napról a másikra kedvetlené vált, mint aki erős nyugtatón van.

A kislányt gyerekorvoshoz vitték, ahol torokgyulladást állapítottak meg nála, antibiotikumot kapott, de a helyzet nem javult. A kislány édesanyjának elmondása szerint a nap 24 órájában a vállán és az ölében volt a gyermek, mert ahogy megpróbálták letenni, elkékült.

Egy másik orvoshoz vitték, aki szerint a kislánynak semmi baja nem volt, de a nagymama erősködése után az orvos laborba küldte. Az egri kórházban vért vettek tőle, és hazabocsátották azzal, hogy nem beteg. Ezután a lány állapota még jobban leromlott, visszavitték az egri intézménybe, ahonnan a Miskolca küldték intenzív osztályra.

Itt kiderült, a kislány vírusos gyuladását korábban nem kezeték, így víz került a tüdejébe, és tönkrement a veséje.

Pár nap múlva sms-t kapott az anyuka, amiben kérték, hívja fel a kórházat. Ekkor közölték vele, hogy a kislány meghalt. "Az is tiszta szégyen, hogy SMS-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni" - mondta a lapnak Horváth Renáta, aki feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.

Rovatok