Index Vakbarát Hírportál

Nemzeti konzultációt indít az MSZP

2018. augusztus 5., vasárnap 10:22 | aznap frissítve

Az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről indít konzultációt az MSZP, írja Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. „Hazafias kötelesség érvényt szerezni a magyar érdekeknek Európában és az európai értékeknek Magyarországon. Erről szól az az átfogó konzultáció, amelyet a mai napon indítunk útjára”.

Ujhelyi szerint a magyar miniszterelnök "hivatalosan is kormányprogrammá emelte az Európai Unió fideszes szétverését". Ugyanakkor a legfrissebb kutatásra hivatkozva a képviselő azt írja, „a magyar emberek több mint kétharmada támogatja hazánk uniós tagságát”.

A képviselő elismeri, hogy "az Európai Unió működése messze nem tökéletes", de "a Putyin-terv fideszes végrehajtásával szemben nem szétverni, hanem bölcsen megreformálni és újraegyesíteni akarjuk az Uniót". Ezt írja:

Ne az ibizai kedélyjavítók által sugallt és a lakájmédia-hálózat által sulykolt propaganda mondja meg, hogy milyen Európában akarunk élni, hanem a magyar emberek, a magyar választók!

A konzultációhoz létrehoztak egy honlapot, a Mi Európánk néven, amin 10 kérdésre várnak választ, lehet regisztrálni is. Ez utóbbi céljáról nem ír Ujhelyi.

Rovatok