Index Vakbarát Hírportál

Ismét az elmemegfigyelőre került a Teréz körúti robbantó

2018. augusztus 9., csütörtök 08:42

Harmadszorra is az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetbe került a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, Papp László, írja a Magyar Idők. Korábban az elmeállapotát vizsgálták ott, de nem találtak büntethetőséget kizáró okot. Most azért került az intézetbe, mert öt napja nem volt hajlandó sem enni, sem pedig inni. Azt állította, hogy meg akarják mérgezni őt.

A büntetés-végrehajtás a saját egészsége érdekében helyezte őt át az intézetbe, ahol mesterségesen táplálhatják, de ismét megvizsgálják elmeállapotát is.

Mint ismert, Papp László a tárgyalása megkezdése óta egyre furcsábban viselkedett, néha lefeküdt a padlóra, mert azt állította, hogy nem hagyták aludni a börtönben, ezért fáradt. Majd azzal akasztotta ki a bírót és a teremben lévőket, hogy mosolyogva hallgatta végig a súlyosan megsérült rendőrök tanúvallomásait.

Márciusban dührohamot kapott a börtönben, majd bejelentette, hogy nem kíván a továbbiakban részt venni a tárgyaláson. Az utolsó tárgyalási nap is nélküle zajlott le, ahol az ügyész életfogytiglani szabadságvesztést kért rá. A per augusztus végén folytatódik.

Rovatok