Index Vakbarát Hírportál

Mégsem a soroksári kocogó nő gyilkosát találták meg

2018. augusztus 9., csütörtök 10:57

Nem egyezik a Soroksáron kegyetlenül meggyilkolt nő testén talált anyagmaradványokkal annak a férfinek a DNS-e, akiről nemrég azt feltételezték, hogy az áldozat gyilkosa lehet, írja a PestiSrácok.hu. Az áldozat öt éve futni indult hazulról, amikor valaki megölte, a nő lemeztelenített holttestére a házuk közelében találtak rá.

Az évek óta zajló nyomozás teljesen vakvágányon futott, még évekkel később is fotókon kereste a rendőrség azokat, akik a környéken felbukkantak és kamera rögzítette őket. Ezek között volt egy fotó egy kerékpárosról, akit egy nő felismert. A nő azt állította, egykori élettársa lehetett a tettes, aki a gyilkosság után egy évvel öngyilkos lett, vonat elé vetette magát.

A nő szerint a rendkívül agresszív férfi a gyilkosság idején közvetlenül az áldozat futóútvonala mellett dolgozott házszigetelő munkásként, a gyilkosságot követő időben pedig bedagadt kezekkel és összekarmolt arccal tért haza. Tovább erősítette a gyanút, hogy az élettársnak pont olyan autója volt, amilyen a rendőrségi felvételeken is szerepelt, ezt később egy bontóba adta be.

A PestiSrácok.hu értesülése szerint a férfi édesanyjától rögzített DNS-hordozó anyagból kinyert DNS-t összehasonlították az áldozat testéről rögzített, középkorú férfitól származó anyagmaradvánnyal, ám a DNS-azonosítás negatív lett, vagyis az eredmény alapján nem a nő volt élettársa gyilkolt. A férfi korábbi munkatársait is ellenőrizték, ám az eredmény az ő esetükben is negatív lett.

A 36 éves családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én kora este, szokásos kocogása közben támadták meg. A holttestére másnap kora hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadói lemeztelenítették, speciális matrózcsomókat használva megkötözték, brutálisan megverték, megbecstelenítették, majd megfojtották. Az elkövetők akár külföldiek is lehettek.

Rovatok