Index Vakbarát Hírportál

Zsarolás és drogkereskedelem miatt vádat emeltek Simonka Csaba ellen

2018. augusztus 9., csütörtök 11:22

Zsarolás, ügyvédi visszaélés és kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt egy fővárosi ügyvéd ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség – közölte a fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyvéd Simonka Csaba, az MSZP volt óbudai önkormányzati képviselője, aki december óta előzetes letartóztatásban van, mivel a bíróság úgy vélte, hogy fennállna a bizonyítékok eltüntetésének és a bűnismétlés veszélye.

Simonka tavaly nyáron öröklési szerződést készített, melynek lényege szerint az örökhagyó – halála esetén – abban az esetben ruház át egy budapesti ingatlant az örökösre, ha az örökös az örökhagyót eltartja, ápolja és részére életjáradékot fizet. Miután az örökhagyó még idén nyáron elhunyt, a gyanúsított közölte az örökössel, hogy az örökhagyó ügyvédi díjjal tartozott neki, ezért azt fizesse ki.

Miután az örökös kérésére a gyanúsított az elvégzett munkák igazolását nem tudta bemutatni, azt kérte az örököstől, hogy a 6 millió forint tartozást az örökölt ingatlan fele részének egy harmadik személy részére történő átírásával rendezzék. A gyanúsítás szerint az ügyvéd fenyegető hangnemre váltott, közölte az örökössel, hogy ne akarjon úgy járni, mint az elhunyt, és ha nem írja alá az adásvételi szerződést, akkor semmisé teszi az öröklési szerződést, és nem kap semmit.

Kijelentette azt is, hogy bármit el tud intézni, mivel befolyásos ember.

Simonkánál a rendőrök tavaly decemberben házkutatást tartottak, ahol kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak. A vádirat szerint az ügyvéd 2017-ben rendszeresen kínált és adott át különböző – elsősorban speed, illetve Gina elnevezésű – kábítószereket az ismerőseinek.

Rovatok