Index Vakbarát Hírportál

Délutántól jönnek a zivatarok

2018. augusztus 14., kedd 09:05 | aznap frissítve

Az OMSZ heves zivatar, felhőszakadás és hőség miatt is riasztást adott ki keddre. Heves zivatarra az ország középső részén, felhőszakadásra délnyugaton, míg hőségre a keleti országrészben kell számítani.

Frissítés 10:50-kor: Az OMSZ másodfokúra erősítette a figyelmeztetését, négy megyében (Pest, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében) is heves zivatarokra kell számítani. Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint

az országot dél körül hidegfront éri el, ami többfelé okoz záport, zivatart, és a keleti megyék kivételével pár fokkal visszahűti a levegőt.

Néhol felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A délnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik, zivatarok kíséretében viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 26-30, máshol 31-35 fok körül alakul.

Szerdán délelőtt még felhős, délutántól napos időnk lesz. Napközben már csak a keleti országrészben várható zápor, zivatar. Hajnalban 15-20, napközben 26-31 fok várható. Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-31 fok körül alakul.

Rovatok