Index Vakbarát Hírportál

A Momentum visszatér a politikába, megint tematizálná a közbeszédet

2018. augusztus 28., kedd 13:10 | aznap frissítve

A Momentum 3,06 százalékos választási eredménye csalódást keltő volt, a párt azóta alig hallatott magáról, de most újra életjelet mutat. Fekete-Győr András elnök a múlt héten egy körlevélben ismertette a párt őszi stratégiáját.

A párt az Indexnek is megerősítette: létezik a tagok között körbeküldött levél, amelynek lényegesebb pontjait kedden ismertette az ATV. Eszerint a párt célja, hogy újra ők tematizálják a közéletet. Fekete-Győr szerint utoljára a NOlimpia kampány alatt voltak annyira proaktívak, hogy az ő „témájuktól zengett az egész magyar közélet”.

A Momentum lecserélné a Fidesz migrációs témáját, ami helyett „akciósítható és az átlagember számára is húsba vágó” kérdéseket tolnának a figyelem előterébe. Ez a téma pedig az oktatás, írja az ATV, mert a magyarok szerint az egyik legnagyobb probléma Magyarországon, és az elnökség által kialakított hosszú távú stratégiájukban „három fronton fognak benyomulni a témába, és magukévá tenni”.

Egy rendszeren kívüli önképző hálózatot hívna létre, ahol a „holnapra” készülnének új tartalommal (informatika, vitakultúra, állampolgári ismeretek stb.), és új formával (szimuláció, csapatmunka). A második pont ennél is tovább megy: követelésekkel és politikai akciókkal mennének neki a rendszernek, kipécézve a politikai kinevezetteket és „az oktatási rendszer rabszolgatartóit”. Az utolsó pont: „Hátteret és erőforrást biztosítunk alulról, diákok és hallgatók által szervezett gerilla akcióknak.” A pártelnök egyébként a Tudás-programban való részvételre és aktivitásra buzdít, és arról ír, hogy kitartónak kell lenniük, mivel egy téma felépítése nem napok alatt történik meg, ahogyan fogalmazott: „nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz”, idézi az ATV a levelet.

„Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!” – fejezi be a levelet Fekete-Győr András elnök.

Rovatok