Index Vakbarát Hírportál

Szeptember elején gyakrabban jár majd a ráckevei hév

2018. augusztus 29., szerda 21:56 | aznap frissítve

Szeptember 3-tól a reggeli csúcsidőben a megszokottnál gyakrabban, 12 percenként indulnak, és hat kocsival közlekednek a H6-os HÉV-ek, emellett pedig a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek elfogadása is meghosszabbodik – írja közleményében a MÁV.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtójának lezárása, valamint a szigetszentmiklósi Massányi Károly úton zajló felújítás miatt az elmúlt napokban jelentős torlódás alakult ki a főváros felé tartó közúti forgalomban, ami várhatóan több hétig is eltart, emellett pedig az iskolakezdés miatt egyébként is megnövekszik majd az utasforgalom.

Szeptember 3-tól a H6-os HÉV a reggeli csúcsidőszakban Tökölről Budapestre (a Közvágóhídra) a megszokottnál sűrűbben, 12 percenként indul, hétköznap pedig 6:45 és 7:45 között valamennyi vonat bővített kapacitással, hat kocsival közlekedik.

A torlódással leginkább érintett térségben a H6-os HÉV-re Dunaharasztiban két megállóban – Dunaharaszti külsőn és Dunaharaszti felsőn –, Szigetszentmiklóson pedig három megállóban – Szigetszentmiklós-Gyártelepen, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós megállóhelyen – lehet majd felszállni.

Rovatok