Index Vakbarát Hírportál

Kikérik, melyik kórházban tártak fel korrupciót

2018. augusztus 31., péntek 11:57

Közérdekű adatigényléssel fordul az Állami Számvevőszékhez Korózs Lajos szocialista politikus, aki az egészségügyben feltárt visszásságokkal összefüggő kérdéseire vár választ, jelentette az MTI.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt:

pontosan szeretné tudni, hogy melyik egészségügyi intézményben tártak fel korrupciót, abban kik voltak érintettek, melyik intézményben tapasztaltak hanyag kezelést, ahol nem voltak megfelelőek a leltári ívek, a könyvelések.

Mindezek után pedig milyen intézkedéseket tettek.

Az MSZP-s politikus felidézte, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke néhány hete egy lapinterjúban, majd egy közleményben korrupcióról, káoszról beszélt az egészségüggyel összefüggésben.

Korózs Lajos azt mondta, ő úgy gondolja, Domokos László egy komoly ember, egy olyan szervezet vezetője, amely a közpénzek felett őrködik, és nem beszélhet a levegőbe. Hozzátette: azt látja,

az a károkozás, ami az egészségügyben történik, vagy történt az elmúlt években, bizalmatlanságot okoz a betegek körében, sokszor rettegést vált ki a betegek mellett a családtagoknál, hozzátartozóknál is.

Korózs Lajos felidézte azt is, hogy levélben fordult többek között az emberi erőforrások miniszteréhez. Mint közölte, nem kapott választ arra a kérdésére, hogy Domokos László megállapításai után felvették-e a kapcsolatot Balog Zoltán korábbi szakminiszterrel, ahogy arra sem, mennyi kár érte a magyar adófizetőket, illetve, hogy kiket érintett Domokos László korrupciós megállapítása. Válasz nélkül maradt az a felvetése is, hogy megtették-e a szükséges feljelentéseket, elindították-e az átvilágításokat.

Korózs Lajos ugyanakkor közölte: a Legfőbb Ügyészség komolyan vette felvetéseit, és a kiemelt korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Fővárosi Főügyészséget jelölte ki a feljelentésében foglaltak kivizsgálására.

Rovatok