Index Vakbarát Hírportál

Beázott a veszprémi kórház a viharban

2018. szeptember 3., hétfő 13:02

Bejárja a Facebookot egy szombati felvétel, amin az látszik, hogy a több mint tízmilliárd forintból felújított veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház folyosóján áll a víz.

Megkerestük a kórházat, hogy valódi-e a felvétel, illetve amennyiben igen, milyen károkat okozott a hétvégi vihar. Válaszuk szerint

a sajtóban megjelenő, aggódó és támogató írásokat ezúton is köszönjük, de talán erre az esetre is érvényes a mondás: sikerült bolhából elefántot csinálni.

Mint Dávid Gyula főigazgató közölte, az országon átvonuló heves zivatarok egyike olyan extrém mértékben érintette Veszprémet, hogy a városi és kórházi vízelvezetés kapacitása nem bírta a lezúduló vízmennyiséget felvenni. Emiatt a betegfelvételi folyosón intenzív beázást tapasztalhattak az ott lévők. Tájékoztatása szerint érdemi kár nem keletkezett, és a betegellátás folyamatát sem zavarta meg az eset.

A hétvégén valóban rendkívül sok eső esett a Dunántúlon, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Balatontól északra nagy területen 60-80 mm csapadék hullt le két nap alatt.

Rovatok