Index Vakbarát Hírportál

A csengeri asszony örülne, ha Kósa Lajos tanúskodna

2018. szeptember 5., szerda 19:16

Négy és fél órás kihallgatáson van túl Sz. Gáborné, az a 45 kilós csengeri nő, aki sokak, így Kósa Lajos fideszes politikus előtt is 1300 milliárd forintos mesés örökséget lengetett be. A milliókat kölcsönkérő nő állítja: a pénz megvan, senkit nem csapott be, és ehhez tanúnak Kósát idéztetné be.

Külföldön, banki trezorokban megvan az 1300 milliárd forintos örökség – állítja a csengeri Sz.-né, minderről Helmeczy László, a nő ügyvédje tájékoztatta a Zoom.hu-t.

A vélhetően igencsak méretes trezorban őrzött pénzhez állítólag sokáig a végrendelet záradéka miatt, majd azóta az asszony őrizetbe vétele miatt nem tudott hozzájutni az asszony. A csengeri „örökös” most állítólag abban bízik, hogy a nyomozóurak visszakísérik Svájcba.

Kórházi kezelés

Az asszonyt kedd este hozták haza Svájcból, ahol április 27-én fogták el. Miután megérkezett, rosszul lett, kórházba került – ott is hallgatták ki a nyomozók.

A Zoom.hu úgy tudja, hogy az asszony verziója szerint, ő valóban kölcsönkért kisebb összegeket, deállítása szerint a mesés örökség mindent fedezne.

Az ügyvéd elmondta, az asszonyt pszichésen és fizikailag is megviselték az elmúlt hónapok, immár alig 45 kiló.

Kósa, a tanú?

Mint a portál idézi „a gyanúsított és ügyvédje indítványozni fogja Kósa Lajos tanúkénti meghallgatását, egy tanúnak pedig igazmondási kötelezettsége van, szemben egy politikussal.”

A Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanúja miatt folytat Sz. Gábornéval szemben nyomozást, amelynek adatai szerint közel félszáz embert csapott be és tőlük jelentős összegeket kért kölcsön arra hivatkozva – volt, akitől tíz év alatt, több tételben százmilliót –, hogy csak rövid időre van szüksége rá, mert hamarosan hozzáférhet az apja után maradt 1300 milliárd forintos örökséghez.

Az ellenzék mindenre képes

Kósa Lajos egykori fideszes miniszter és volt debreceni polgármester is a csengeri asszony áldozatai között található. Kapcsolatukról megdöbbentő dokumentumokat tárt fel a Magyar Nemzet, Kósa Lajos előbb nem nagyon emlékezett az asszonyra, majd azt sejttette, hogy valamiképpen a politikai ellenfeleinek az ármánykodásáról lehetett szó.

Rovatok