Index Vakbarát Hírportál

450 ezret kap Kásler Miklós miniszter videósa

2018. szeptember 6., csütörtök 15:32 | aznap frissítve

A 444.hu cikke a kormány.hu-ra felkerült beszámoló alapján írja, hogy június óta havi bruttó 450 000 forintot fizet az Emberi erőforrások minisztériuma Dr. Gyarmati-Paor Lászlónak azért, hogy rögzítse azokat az eseményeket, amiken Kásler Miklós miniszter részt vesz.

Nyáron ugyan a Parlamentben nincsenek ülések, és nyári időszak miatt a miniszterek viszonylag kevés eseményen vesznek részt, de ahogy a 444.hu írja, a kormány.hu-n, és a Magyarország kormánya Youtube csatornán két videót találni a minisztertől: egyik a vastagbélrák szűrési programjáról, másik pedig a családtámogatás fontosságáról szól.

Az Emmi Facebook-oldalára utoljára tavaly töltött fel videót, Kásler Miklósnak pedig nincs közösségi oldala, így a június óta járó 1,3 millió forintot viszonylag kevés munkával kaphatta meg a videós.

A 444 cikke szerint a kormany.hu-n elírhatták a videós nevét, és valójában Dr. Gyarmati-Paor Zoltánról van szó, aki családi vállalkozásban a Hatoscsatorna nevű kábeltévét csinálja. Ez az a tévécsatorna, ahol jó pár áltudományos ismereteket terjesztő műsor kap teret, például dr. Dávid Tamás, akit a GVH néhány éve 35 millióra büntetett, mert rákgyógyítóként hirdetett és forgalmazott egy hatástalan teakeveréket, 2017-ben pedig egy év felfüggesztett börtönt kapott kuruzslásért és daganatos betegek megtévesztéséért.

Rovatok