Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós gyereke és unokái is külföldi magániskolákba jártak

2018. szeptember 6., csütörtök 11:19

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter többször is nyilatkozott a közoktatás egyik új irányvonaláról, a magyar kultúra megerősítéséről.

Magánügy, hogy kinek a gyereke és unokája milyen iskolába jár, de a terület irányítójának ilyen hazafias hangulatú nyilatkozatai után minimum érdekes, hogy 

Kásler gyereke és unokái információink szerint egy percet sem töltöttek a magyar állami közoktatásban.

Hogy a miniszter ma már felnőtt gyereke elsőtől az érettségiig a budapesti Deutsche Schuléba járt, arról ő maga is nyilatkozott itt. Igaz, Kásler javára írandó, hogy az akkori álláspontja egybecseng a mostanival, azt mondta az iskoláról,itt láttam a már megreformált amerikai oktatási rendszert. Nagyon rossz róla a véleményem, mert otthon kellett sok mindent pótolni. Még lényegesebbnek tartom a nevelést, mert a diákok olyan viselkedésre tesznek szert, ami értékes. Ma nem látom azt a szelekciót, ami az évszázadok során kialakult értékeket őrizte meg."

Annyira azonban mégsem lehetett borzalmas az iskola, egyrészt itt pozitívan nyilatkozik róla az érintett, másrészt úgy tudjuk, a miniszter gyerekének gyerekei is idegen nyelven oktató, magyar vagy külföldi fenntartású, budapesti magániskolákba járnak.

Szerdán délután megkérdeztük az Emmi sajtóosztályát, hogy meg tudják-e erősíteni az információinkat, illetve összeférhetőnek tartják-e Kásler nyilatkozatait és a családjának személyes döntéseit. Várjuk a válaszokat, bár az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján minden bizonnyal hiába. Információinkat ugyanakkor erősíti, hogy a Facebookon találtunk olyan fotót az óvoda egyik tavaszi rendezvényéről, amit lájkolt a miniszter gyermekének felesége, az unokák édesanyja. 

Kásler államtitkára, Szabó Tünde a napokban posztolt arról, hogy a gyerekei magániskolákba járnak, majd a felháborodásra úgy reagált, hogy szerinte magánügyről van szó. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Zoom.hu-nak azt mondta, bár gyermekei iskoláztatását ő is magánügynek tartja, annyit elárulhat, hogy mindkét köznevelésben érintett gyermeke a lakóhelyük szerinti körzeti intézménybe jár.

Rovatok