Index Vakbarát Hírportál

Egy börtönben ülő férfi lehet a soroksári futónő valódi gyilkosa

2018. szeptember 8., szombat 11:50 | aznap frissítve

A rendőrség péntek délután rendkívüli közleményben tudatta, hogy új gyanúsítottja van a soroksári gyilkosságnak, szombat délelőtt pedig egy sajtótájékoztatón közöltek részleteket az ügyben, melyből kiderült, hogy szinte biztosan egy jelenleg börtönben ülő 40 éves férfi követhette el a bűntettet – írja az MTI.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet szerdán jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek. Mint kiderült, a férfi a gyerekkorát a helyszín közelében töltötte, a telefonján talált adatok alapján pedig a gyilkosságot megelőző napokban a környéken járt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem tett vallomást, a rendőrökkel folytatott beszélgetés során pedig azt mondta,

látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, ezért közbeavatkozott, megütötte a férfit, így maradhatott a DNS-e a helyszínen.

A rendőrség szerint ugyanakkor ezek az állítások a bizonyítékok alapján cáfolhatók, a férfi betanulta a szöveget. Lontai Márton, a Nemzeti Szakértői és Kutatói Központ főigazgató-helyettese azt mondta, a férfitől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-maradványok pedig minden bizonnyal a gyanúsítotthoz tartoznak.

A rendkívüli közleményt megelőzően legutóbb augusztus elején adtuk hírt a rég óta húzódó ügyről, akkor az előző gyanúsítottról derült ki, hogy mégsem az azonosított férfi lehetett a gyilkos, mert nem egyezett a DNS-e a Soroksáron kegyetlenül meggyilkolt nő testén talált anyagmaradványokkal.

A gyilkosság még 2013. szeptember 25-én történt, az áldozat pedig egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, erőszakoskodott vele, majd megfojtotta.

Rovatok