Index Vakbarát Hírportál

Nagy erőkkel keresik a gyorsétteremben erőszakoló afgán férfit

2018. szeptember 9., vasárnap 11:21

A budapesti rendőrség szexuális kényszerítés miatt indított nyomozást S. B. A-val szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a menekült státuszú 18 éves afgán férfi 2018. szeptember 9-én, vasárnap, hajnal három óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában erőszakoskodott egy nővel.

A rendőrség vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott az üggyel kapcsolatban, ahol elmondták: a nő a hajnali órákban tért be az ötödik kerületi gyorsétterembe, majd amikor a mosdóba indult, a férfi követte, odabent pedig "szexuális aktus eltűrésére" kényszerítette. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, a nő feljelentést tett a rendőrségen.

Hogy minél hamarabb felkutassák a férfit, Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is, írja az MTI.

A csoport a beérkezett információkat folyamatosan elemzi és értékeli, illetve ellenőrzi a férfi lehetséges menekülési útvonalait. Az elkövető Magyarországon érvényes menekültstátusszal rendelkezik, 2017 nyara óta él az országban.

A Tények információi szerint a férfi mindössze három napja dolgozott a giroszosnál, egész éjjel egyedül volt bent, reggel pedig egy másik alkalmazott váltotta, aki kamerán kívül elmondta: Sarhadi Bilal Ahmadot a főnöke ki akarta rúgni, mert elégedetlen volt a munkájával. A tulajdonost már reggel elvitte a rendőrség, hogy kikérdezzék a történtekről.

Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene

A rendőrség a kora esti órákban tette közzé a honlapján, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen, mivel felmerült a külföldre szökés gyanúja.

Az ügyeletes bíró soron kívül rendelte el az európai elfogatóparancs kiadását. Közben a BRFK nyomozói a férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német hatóságokkal is. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a köztévén elmondta: kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat.

A Police.hu-n vasárnap közzétették a férfi fényképét is. A rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.

Rovatok