Index Vakbarát Hírportál

Szeméremsértések miatt is keresik a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfit

2018. szeptember 10., hétfő 11:56 | aznap frissítve

A rendőrség hétfő délben új hírt adott ki arról a menekültstátusszal Magyarországon élő afgán férfiről, aki vasárnap hajnalban egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt.

A hír szerint Sarhadi Bilal Ahmadot két rendbeli szeméremsértés miatt is keresik. A férfi idén június elsején éjszaka a VII. kerületi Dohány utcában, majd június 20-án hajnalban a Király utca és a Lövölde tér között viselkedett szeméremsértő módon.

A rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatója szerint a 18 éves afgán férfi elfogására külön nyomozócsoportot hoztak létre, ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is. A férfi ellen a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki, mert felmerült a külföldre szökés gyanúja.

A Police.hu-n vasárnap közzétették a férfi fényképét is. A rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.

Bakondi: Vessenek be mindent a rendőrök

Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója a kormány nevében felháborítónak nevezte a vasárnap hajnalban történteket. Arra kérte a nyomozóhatóságokat, hogy vessenek be mindent az afgán férfi felkutatására.

Szerinte minden nap bebizonyosodik, hogy a bevándorlás veszélyt jelent Európára és az európai emberek biztonságára.

Blikk: A férfi már elhagyta az országot

A lap hétfő délutáni cikkében azt írja, hogy információik szerint Ahmad már elhagyta Magyarországot, és a "BRFK nyomozói felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal."

Rovatok